Сряда, 16 Юли 2014 15:00
(0 гласа)
Пламен Константинов: Време е за обединение във волейбола
Написана от:
Публикувана в: Национални отбори

Новият треньор на мъжкия национален отбор по волейбол Пламен Константинов даде първата си пресконференция на новия пост. Бившият дългогодишен капитан на тима разкри вижданията си за бъдещето на отбора.

„Време е за обединениe във волейбола, за да излезе националният отбор от ситуацията, в която се намира в името на световното първенство, на европейското догодина в България и на олимпиадата - призова пред медиите Константинов. - Проблем номер едно сега е липсата на достатъчно време за подготовка за световното в Полша. Поемам отговорността за това как ще изглежда отборът на световното и евентуално в следващите състезания, ако се стигне до продължаването на моя ангажимент.“

Президентът на Българската федерация по волейбол (БФВ) Данчо Лазаров благодари на клубния тим на Пламен – руския „Губерния“, за проявеното разбиране той да води и националния ни отбор. Засега срокът на договорката е за световното в Полша, след което отново ще се дискутира въпроса.

Константинов обяви, че разпределителят Андрей Жеков се връща в националния и започва тренировки след три дни. Той е разговарял и с Матей Казийски, като очаква до неделя отговор от него дали ще уважи поканата да се включи в отбора.

Селекционерът ще запази щаба на тима с малки промени, като единственото ново име е на италианския му помощник в „Губерния“ Алесандро Пироли. В щаба остава друг италианец – Дарио Симони, който бе помощник и на Камило Плачи. Ще настъпят промени в състава на медицинския екип, на който начело остава д-р Динко Захариев. Той ще работи с физиотерапевта Петър Атанасов.

Владимир Николов, който продължава като мениджър на националния отбор, потвърди контролите на тима до световното в Полша. Нашит играят с Белгия на 8 и 9 август в Ботевград, ще участват на турнира „Вагнер“ в Полша (16-18 август) с отборите на домакините, Русия и Китай, а на 21 и 22 август предстоят проверки с Франция и Бразилия в Ботевград.

Прочетена 929 пъти Последно променена в Сряда, 16 Юли 2014 16:10