Четвъртък, 13 Юли 2017 11:01
(0 гласа)
Димо Тонев: Имаме шанс за осмицата на Световното
Написана от:
Публикувана в: Национални отбори

Националният отбор по волейбол на България за девойки под 20 години вече е в Мексико, където в местния град Кордоба ще участва на Световното първенство (14-24 юли). Българските волейболистки са в група с Русия, Египет и домакините от Мексико. Първите два тима продължават за разпределение на местата от пето до осмо, вторите два за девето до шестнадесето.

Състав на България за девойки под 20 години вижте тук.

В първия си мач „лъвиците“ излизат срещу представителките на „сборная“, а двубоят е в ранната утрин на 15 юли от 02:00 ч. Ето какво каза селекционерът Димо Тонев преди старта в турнира.

„Доволен съм от подготовката, която направихме. Имахме хубав лагер на Боровец, с много физика. След това имахме и проверки в Италия. Момичетата много се стараха и като цяло мога да кажа, че са в добра форма“.

„От голямо значение за представянето ни е адаптацията. Надявам се бързо да се възстановим от дългото пътуване до Мексико и да се аклиматизираме към местните условия. Защото, тук  е много топло и много влажно. Важно е как ще стартираме, как ще влезем в мачове на Мондиала и дали ще успеем да покажем нашата игра. Смятам, че трудно ще е началото. Имаме шанс да продължим в осмицата на Мондиала. Ако успеем, след това вече ще бъдем аклиматизирани и ще покажем своите способности“.

Прочетена 867 пъти Последно променена в Четвъртък, 13 Юли 2017 11:11