Петък, 26 Май 2017 13:48
(0 гласа)
Селекционерът на България Иван Сеферинов е уверен, че тимът ни има възможности да спечели световната квалификация
Написана от:
Публикувана в: Национални отбори
Селекционерът на България Иван Сеферинов е уверен, че тимът ни има възможности да спечели световната квалификация
"Имаме възможности да спечелим световната квалификация в София", това заяви днес на пресконференция в Пресклуб "България" селекционерът на женския национален отбор Иван Сеферинов. Волейболистките ни са домакини на квалификацията, която ще се проведе от 31 май до 4 юни в столичната зала "Христо Ботев". Съперници на "лъвиците" са още Турция, Румъния, Черна гора, Швейцария и Косово. Само победителят получава квота за Световното първенство 2018, вторият отива на допълнителна квалификация.
 
"Турция е фаворит в тази надпревара. В последните години турците изградиха много добра школа и резултати. Въпреки това ние можем да ги победим. Ще дадем максимума и с подкрепата на публиката на родна земя ще се опитаме да се преборим за първото място в турнира", коментира Иван Сеферинов.
 
Селекционерът заяви, че не бива да се подценяват и останалите отбори, от които, може да дойде някоя изненада. "Румъния е тимът, който може да поднесе най-голямата изненада. Румънките по нищо не ни отстъпват. Надявам, обаче, ако сюрпризират някого, то това да бъде Турция", допълни Сеферинов.
 
Треньорът на България заяви, че е доволен от подготовката и проведените контролни срещи, в които националките ни постигнаха победи над Сърбия (3:2) и над Азербайджан (3:1). Състезателките са в добро здравословно състояние, като има само дребни болежки. Като цяло атмосферата е добра и всички са мотивирани да покажат най-доброто от себе си в предстоящите двубои.
 
Прочетена 409 пъти Последно променена в Петък, 26 Май 2017 14:04