Четвъртък, 18 Май 2017 14:22
(0 гласа)
Данчо Лазаров: Европейското е венец на двегодишния ни труд за Скаут лига
Написана от:
Публикувана в: Национални отбори
Снимка: Бончук Андонов
Днес бе теглен жребия за Европейското първенство по волейбол за жени под 16 години, което ще се проведе от 21 до 30 юли в София и Самоков. 
 
 
На церемонията в столичния парк хотел "Витоша" присъства и президентът на БФВолейбол инж. Данчо Лазаров, който благодари на Европейската конфедерация - ЦЕВ за оказаната чест България да е домакин последователно на две Европейски първенства, съответно през 2017 и 2018 година. Ето какво каза още президентът на БФВ за официалния сайт на федерацията volleyball.bg
 
thumbnail BONC1524
 
"С домакинството на това Европейско първенство за девойки под 16 години, една наша инициатива, която бе започната преди две години - Скаут лига по волейбол на България, се надявам да бъде реализирана по най-добрия ничин. Възлагаме големи надежди на това поколение девойки. Защото те преминаха през именно тази двугодишна програма за развитие - Скаут лига, която стартира през 2015 година. В множеството мачове, които тези момичета изиграха като скаути, ние можахме да се уверим, че наистина имаме едно талантливо поколение. Ние като федерация сме длъжни да дадем необходимото, а тези момичета да покажат придобитите умения и това да стане на Европейското първенство в София. За това и поискахме това домакинство и тук е мястото да благодаря на Европейската конфедерация - ЦЕВ за правото да организираме Евроволей. Нещо повече, тази възраст, това поколение следващата година ще бъдат под 17 години, а Европейското първенство за девойки под 17 години отново ще бъде в България.  Така надявам се с тези възможности, които даваме на  този отбор, наистина да направим едно добро представяне. Очаквам силна подкрепа от страна на деятели и фенове на волейбола, да се напълни зала "Христо Ботев", за да може да се помогне на тези момичета  да постигнат един добър резултат".
Прочетена 618 пъти Последно променена в Четвъртък, 18 Май 2017 17:02