Понеделник, 30 Юни 2014 20:00
Емилия Николова стана дебютант на годината в шампионската лига.

На тържествена церемония в дворецът “Хофбург” във Виена, талантливата ни състезателка спечели престижната награда за дебютант на годината в шампионската лига.

На церемонията присъстваха всички от административния борд на Европейската конфедерация по волейбол, начело с президента Андре Майер. 

Само на 22 години, Емилия е играла в 4 различни национални шампионата. Тя започва кариерата си в Славия – София, като след това минава през Румъния, Турция и Италия. През 2011 тя печели шампионската титла на Румъния и купата на страната с „Томис“ - Констанца. Дебюта си в шампионската лига прави през 2014 г. с италианския „Просеко Док-Имоко“ Конелиано. Като основно оръжие на треньора и Марко Гаспари, в само седем срещи тя отбелязва 137 точки, което прави средно по 20 на мач. Еми е и важна част от националния отбор на България за жени, като с него тя печели сребро през 2010 г. и бронз през 2011 г. от Европейската лига на CEV.

„Възхитена съм, че през първия си сезон в Шампионската лига спечелих награда“ – каза развълнувано Емилия и после допълни – „Да, имам волейболен идол и съм голяма късметлийка, че днес имам възможността да съм в една зала с нея и тя да е тук до мен – Неслихан Демир“.