Четвъртък, 17 Ноември 2016 11:50
(0 гласа)
Николай Желязков смята, че младежите имат шанс да продължат във втората фаза на световните квалификации
Написана от:
Публикувана в: Национални отбори
Николай Желязков смята, че младежите имат шанс да продължат във втората фаза на световните квалификации
България ще бъде домакин на турнир от първия етап в квалификациите за Световното първенство 2017 за младежи под 21 години, което ще се проведе в Чехия (23 юни - 2 юли 2017). Квалификационния турнир е от 5 до 8 януари в София, като мачовете ще се играят в столичната зала "Христо Ботев". Съперници на младите "лъвове" в Група D са Франция и Дания. За втория кръг през май се класират първенците от отделните групи, както и двата най-добри втори тима. 
 
Селекционерът на младежите Николай Желязков е уверен, че националите ни имат шанс да продължат напред, а ето още какво каза той за официалния сайт на БФВолейбол volleyball.bg:
 
"Три отбора сме в нашата група. Трябва да я спечелим, ако искаме да продължим напред във втората фаза. Дания е отбор, който не познаваме. Ще търсим инфо за него. Другият противник е Франция. Него го знаем много добре, играхме с петлите и на Европейското първенство 2016 в Пловдив. Разбира се, сега ще търсим и нова, актуална информация за играчите, кой къде е продължил кариерата си и как се развива".
 
"Няма да е лесно. Ще ни липсва диагоналът Радослав Парапунов. Той учи в САЩ и няма как да се върне за квалификацията. Радостното е, че Стефан Иванов се възстановява. Надявам се само всички да са здрави по време на квалификацията, за да успеят да покажат най-доброто"., разкрива още селекционерът.
 
"Подготовката започва на 18 декември, като викам 14 състезатели. За повече няма време. Факторът време ни притиска. Ще тренираме в София. Смятам, че имаме шансове да продължим напред", допълни Николай Желязков.
Прочетена 764 пъти Последно променена в Четвъртък, 17 Ноември 2016 11:57