Петък, 26 Август 2016 17:43
(0 гласа)
Димо Тонев: Излизаме за победа във всеки мач на Европейското
Написана от:
Публикувана в: Национални отбори

Европейското първенство за девойки под 19 години стартира в Словакия и Унгария на 27 август (събота). Националният отбор на България е в група 1, в словашкия град Нитра, като съперници на нашите момичета са още домакините, Франция, Турция, Белгия и Хърватия. Първият мач на волейболистките ни е срещу Франция, като двубоят е на 27 август от 21:00 ч (б.в)

„Излизаме за победа във всеки мач“, това заяви за официалния сайт на БФВ volleyball.bg преди старта на Европейското първенство 2016 за девойки под 19 години треньорът на България Димо Тонев.

 „Опитът, който имат тези момичета не е добър, но през лятото се опитахме да променим нещата, като мислене и манталитет. Дано да успеят да покажат това,  на което са подготвени в този момент“, продължи селекционерът.

„В нашата група може би Турция и Белгия са по-качествени. Белгийките станаха трети, а туркините четвърти на предишното Европейско първенство. Турция разполага с един много широк състав от 25-30 състезателки, които  от пет години тренират заедно. Белгия са с много добра школа. Последните години Белгия може да се каже, че изхвръкна нагоре. Другите отбори са по нашия аршин“, разкри още треньорът.

„Въпросът сега е да съумеят състезателките да преодолеят страх и притеснения.  Да се отпуснат и да играят каквото могат. Ако това стане, моят отбор може да победи всеки един отбор от групата. Ако дадем разбира се играта си от тези контролни мачове, които изиграхме срещу Италия в Самоков. Защото тогава направихме три великолепни мача. Видях много добри изпълнения видях момичетата да се отпуснат. Ако преди месец показахме ниво, защото да не го покажем и сега“, завърши Димо Тонев.

Програма на Европейското първенство виж тук.

Прочетена 357 пъти Последно променена в Петък, 26 Август 2016 17:48