Петък, 26 Август 2016 10:50
(0 гласа)
Националният отбор на България, воден от Димо Тонев е в група 1 в Нитра
Написана от:
Публикувана в: Национални отбори
Националният отбор на България, воден от Димо Тонев е в група 1 в Нитра

Часове остават до началото на Европейското първенство за девойки под 19 г одини, което стартира на 27 август. В съботния ден бъдещите звезди на женския волейбол ще започнат мачовете си в Нитра и в Гьор, съответно в Словакия и Унгария.

12 отбора ще се борят за титлата в 25-то издание на турнира, който е перфектната възможност за изява и предоставя шанс на младите състезателки да покажат своите качества, отбелязват в специалелен материал организаторите.

Ето най-интересните факти за Евроволей 2016 в Словакия и Унгария:

Къде и кога?

Евроволей 2016 ще се проведе от 27 август до 4 септември в градовете Нитра  и Гьор. За първи път Словакия и Унгария ще бъдат домакини съвместно на подобно състезание. Двете държави обаче имат опит в това отношение, след като в предишни години са организирали други турнири при подрастващите.

Действащият шампион

Преди две години отборът на Сърбия спечели титлата след запомнящ се финал срещу Словения. Шампионките са фаворитки и през това издание, докато отборът на Словения не успя да се класира, след като не преодоля втория квалификационен кръг.

 

EuroVolleyU19W 20140824-223809

 Сърбия тръгва за защита на титлата си на Европейското първенство 2016

 

 В социалните мрежи

Феновете от цял свят могат да следят и да се насладят на пълна информация от турнира, благодарение на социалните платформи, предоставени от Европейската конфедерация (ЦЕВ). Във Фейсбук, Туитър и Инстаграм общият хаштаг, който може да се ползва за събитието е #EuroVolleyU19W.

Къде ще се предават мачовете?

Всички мачове от предварителна група 2 в Гьор ще се излъчват на живо, както и мачовете от финалната четворка в Нитра ще се предават на живо и безплатно в Интернет телевизията Laola1.tv. Това означава, че българските момичета трябва да достигнат минимум до полуфиналите, за да им се предава мач на живо, тъй като те са в предварителна група 1 в Нитра.

Историята

Бившият Съветски съюз наложи доминация в ранните години на този турнир и спечели 12 титли от 1966 г. до 1990 г. След това Русия добави още едно злато от изданието през 1994 г. Волейболният свят трябваше да изчака до 2004 г., когато Италия постави нова серия от четири титли (2004, 2006, 2008 и 2010 г.). Преди това италианките печелят и турнирите през 1996 г. и 1998 г.  

Регламентът

12-те отбора са разделени в две групи по шест, като ще играят всеки срещу всеки в първата фаза. Първите два тима от групите се класират за полуфиналите в Нитра. Третите и четвъртите играят за разпределение на местата от 5-8.

Жребият събра в първа група в Нитра Белгия, България, Хърватия, Франция, Словакия и Турция, докато в група 2 в Гьор са Беларус, Германия, Унгария, Италия, Русия и Сърбия.

Програма на Европейското първенство виж тук.

Прочетена 285 пъти Последно променена в Петък, 26 Август 2016 11:34