Събота, 10 Май 2014 20:08
(0 гласа)
България загуби с 0:3 от Холандия
Написана от:
Публикувана в: Национални отбори

Мъжкият национален отбор на България претърпя загуба с 0:3 (19:25; 19:25; 23:25) от отбора на Холандия в първата официална контрола на нашия тим преди Световната лига.

Още от началото на първия гейм Лалетата стояха по-уверено на волейболното игрище, като гостите се отличиха с особено силен сервис. Холандците водеха с няколко точки и не позволиха обрат в гейма и отнемане на лидерството, като успешно затвориха този сет при 25:19 в своя полза.

Ст.треньорът на България Камило Плачи се опита да промени развоя на събитията, като включи в игра Добромир Димитров и Венцислав Рагин, които съответно заеха местата на Георги Братоев и Николай Николов. Въпреки опитите на българите да се противопоставят успешно на своите противници, в крайна сметка Лалетата взеха и този гейм със същия резултат – 25:19.

Нищо не се промени и в третата част от тази приятелска среща, когато Холандия, благодарение на силен сервис, водеше през целия гейм и успешно приключи при 25:23, а с това и спечели с чисто 3:0 контролата.

За България най-много точки отбеляза капитанът Тодор Алексиев- 18. Йеруен Раувердинк пък беше най-резултатен за гостите с 14 пункта.

Днес за българския тим от полето отсъстваха някои от водещите фигури – Цветан Соколов, Виктор Йосифов и Валентин Братоев, които се очаква да се присъединят към отбора възможно най-скоро заради задължения към клубните си отбори. Заради травми пък отсъстват Светослав Гоцев и Теодор Тодоров.

Припомняме, че националните отбори на България и Холандия изиграха вчера тренировъчна среща, в която си размениха по 2 гейма.

В края на следващата седмица българският отбор пък ще играе контролни мачове срещу отбора на Иран в гр.Варна.

Прочетена 590 пъти