Неделя, 27 Април 2014 18:02
(0 гласа)
Младежите на България на Европейско след 3:0 срещу Холандия
Написана от:
Публикувана в: Национални отбори

Младежкият национален отбор по волейбол на България повтори успеха на българските девойки и също се класира за Европейско първенство. Възпитаниците на ст.терньора Николай Желязков бяха безапелационни и прегазиха с чист резултат от 3:0 (25-12; 25-23; 25-14) своите връстници от Холандия. Преди това младите български лъвове постигнаха победи над Гърция и Англия. След днешния триумф българите заеха първо място в група F, с което си осигуриха и директна  европейска квота  за шампионата, който ще се състои в Чехия и Словакия.

Днес българските волейболисти демонстрираха огромно желание за победа, хъс и максимално раздаване на волейболното поле. 

Още в първия гейм момчетата на Желязков взеха предимство и първото техническо прекъсване дойде при резултат 8-4 в тяхна полза. Нещата не се промениха и при второто прекъсване, когато лъвовете водеха с убедителното 16-8. До края на гейма домакините продължиха да диктуват темпото на игра и успешно затвориха тази част при 25-12.

И в началото на втория сет българите демонстрираха стабилна игра ( 8-2), като запазиха този ритъм и по средата на гейма (18-12). В този момент младите български волейболисти изпитаха някои затруднения, като спадът в играта им позволи на техните съперници да стигнат до изравняване при 21-21.  Лъвовете обаче показаха воля и желание за победа, „взеха нещата в свои ръце” и в крайна сметка спечелиха и този сет при резултат 25-23.

В  първите минути от третата част на този мач изглеждаше, че като че ли отборът на Холандия стои малко по-стабилно на волейболното игрище. Въпреки това първото техническо прекъсване отново беше 8-6 за българите. След почивката възпитаниците на Желязков успяха да пречупят максимално своите съперници и стигнаха до 11-точкова разлика (18-7). Нашите момчета затвориха гейма без никакви проблеми (25-14), а с това и самия мач с 3:0. 

Прочетена 612 пъти