Събота, 26 Април 2014 22:14
(0 гласа)
България (младежи) с чисто 3:0 срещу Англия (младежи)
Написана от:
Публикувана в: Национални отбори

Националният отбор на България за младежи постигна чиста победа с 3:0 (25:23; 25:23; 25:23) над своите връстници от Англия.

Това беше втори мач за възпитаниците на Николай Желязков от турнира за Евроквалификацията. Припомняме, че вчера младите български лъвове обърнаха след като падаха от Гърция с 0:2 гейма и в крайна сметка се поздравиха с победа 3:2.

Днес младите български волейболисти показаха по-уверена игра , но въпреки това имаше моментни спадове. В първия гейм на няколко пъти България правеше 3-точкова разлика , на моменти напрежението изглежда оказваше влияние върху нашата игра. Играта на двата тима беше равностойна до 22-ра точка. Добра игра на центъра обаче осигури спечелването на този сет .

Във втория гейм англичаните показаха увереност като при второто техническо прекъсване дори водеха (16-13). Желязков предприе смяна на разпределителите, като изкара Владимир Станков и в игра влезе Павел Иванов. В този момент Красимир Георгиев се отличи с отлични сервиси .Въпреки че взеха инициативата в свои ръце, българите допуснаха изравняване в края на гейма при 23-23.  Младите лъвове обаче показаха здрави нерви и затвориха и тази част при 25-23.

Българският тим показа спад в играта си в третия гейм, когато англичаните дори водеха с 9:2.  Въпреки този негативен резултат в  началото на гейма, българите успяха да стопят разликата и отново да покажат характер в решителните моменти и да спечелят и този гейм при 25-23.

България (младежи) ще играе утре срещу отбора на Холандия (младежи), а мачът е с начален час 16:00ч. 

Прочетена 492 пъти Последно променена в Събота, 26 Април 2014 22:25