Петък, 25 Април 2014 21:14
(0 гласа)
Трудно 3:2 за младежите на България срещу Гърция
Написана от:
Публикувана в: Национални отбори

Националният отбор на България за младежи стартира надпреварата в Европейската квалификация с труднa победа от 3:2 гейма на отбора на Гърция. 

В първия гейм момчетата на ст.треньора Николай Желязков не успяха да разкрият потенциала си и стартираха с грешки, най-вече на сервис. От това се възползваха техните противници, като първото техническо прекъсване дойде при резултат 8-3 в полза на гърците.  Българският тим изпита доста затруднения в посрещане, от което страдаше и организацията на атаката.  В края на гейма точковата разлика в полза на южните ни съседи нарасна на 9 (21-12).  Въпреки опитите за връщане в гейма, българските младежи загубиха тази част при резултат  25-17.

Във втората част от срещата българите стартираха по-добре, като демонстрираха добра игра на сервис и резонно първото техническо прекъсване дойде при резултат 8-6 за нашия тим.  Българските лъвове запазиха своето предимство и при второто техническо прекъсване (16-15).  Въпреки това гърците успяха „да се вземат в ръце” и разконцентрираха посрещането ни. Нивото на атака на българския тим също спадна,  а от това се възползваха нашите противници и в крайна сметка спечелиха и този гейм при резултат 25-22.

Момчетата на Николай Желязков започнаха да показват потенциала си в третия гейм. Въпреки че бяха изоставащи в резултата по време на целия сет,  българите показаха здрава психика и след серия от сервиси на Михаил Цветанов лъвовете взеха тази част при 25-23, като при последната точка Цветанов дори отбеляза ас.

Нещата изглеждаха коренно различни по време на четвъртия гейм. Българският тим поведе (7-1), а след това запази комфортната си разлика (18-12). Без никакви проблеми лъвовете вкараха мача в тайбрек, печелейки тази част при 25-18.

И двата тима показаха добра игра в началото на петия гейм (6-6).  Българските младежи обаче успяха да съхранят енергията си и първото техническо прекъсване беше 8-6 в тяхна полза. След добра игра в защита, българите успяха да затворят тайбера при резултат 15-12.

Въпреки победата българският отбор взема само 2 точки за класирането. Припомняме, че само първият в групата ще получи директната европейска квота. 

Прочетена 632 пъти