Събота, 19 Април 2014 19:46
(0 гласа)
Младежите на България с 3:2 срещу Белгия
Написана от:
Публикувана в: Национални отбори

Националният отбор на България за младежи се наложи с 3:2 срещу Белгия във втората контролна среща, състояла се днес.

В сравнение с вчерашния двубой, в който българите победиха с 3:0, днес зрителите в столичната зала „Христо Ботев” , станаха свидетели на по-оспорвана игра.

Момчетата на ст.треньора Николай Желязков загубиха първия гейм при резултат 23:25. Истинска волейболна битка се разрази по време на втората част на спаринга. Лъвовете обаче показаха по-здрави нерви, като затвориха сета при резултат 36:34. Нещата за нашия тим потръгнаха добре и в третия гейм и резонно българите го спечелиха при 25:18. От своя страна обаче, белгийците показаха, че няма да оставят мача да приключи в 4 гейма. В четвъртата част от тази приятелска среща, България отстъпи на Белгия при резултат 22:25.

В решаващия пети сет българите в крайна сметка се поздравиха с успех за 15:13 и съответно победа в мача с 3:2.

Ст.треньорът на българския тим Николай Желязков днес реши да обиграе всички състезатели, като не използва титулярна шестица. Във всички геймове българският специалист сменяше различни състезатели, с цел ротации и обиграване.

На 21-ви и 22-ри април възпитаниците на Желязков ще се изправят за две контролни срещи и срещу отбора на Испания.

Припомняме, че спарингите с отборите на Белгия и Испания са част от подготовката на българския тим за Европейската квалификация, която ще се състои в периода 25-27 април в столичната зала „Христо Ботев”. Лъвовете посрещат отборите на Гърция, Холандия и Англия, като само победителят от турнира ще грабне директната европейска квота.

Прочетена 676 пъти Последно променена в Събота, 19 Април 2014 19:51