Петък, 11 Април 2014 20:10
(0 гласа)
Девойките на България с победа над Левски
Написана от:
Публикувана в: Национални отбори

Националният отбор на България за девойки-старша възраст спечели първата си контрола от подготовката за предстоящата квалификация за Европейско първенство, след като надигра женския тим на Левски с 3:2 гейма.

Волейболистките на ст.треньора Петър Дочев поведоха с чист резултат от 3:0, но преди това беше направена уговорка за спаринг от 5 гейма.

Националният отбор на България за девойки-старша възраст взе първия гейм с 25:19. Във втория Гергана Димитрова и останалите момичета бяха още по-категорични и затвориха частта при 25:11. Младите лъвици не допуснаха изненади и в третия сет като отново бяха безапелационни и спечелиха с 25:18.

За националния отбор на България много силно се представиха Гергана Димитрова и Мирослава Паскова.

В останалите два гейма от контролния мач ст.треньорът на младите български волейболистки Петър Дочев заложи на резервите. От това се възползваха момичетата от Левски. В четвъртата част от тази приятелска среща „сините” спечелиха с 25:14. Възпитаничките на ст. треньора на Левски Радослав Бакърджиев постигнаха позитивен за тях резултат и в тайбрека, като затвориха тази част при 15:10.

Първата контролна среща на девическия ни национален отбор се игра в казанлъшката зала „Багира” при голям интерес от страна на феновете. Предстоят и мачове с Румъния, които ще се проведат в зала „Арена Самоков”.

Българките ще се борят за европейска квота само след няколко дни в периода 24-26 април. Нашите попаднаха в група с отборите на Русия, Австрия и Азербейджан. България домакинства квалификационния турнир в гр.Самоков. 

Прочетена 720 пъти Последно променена в Събота, 12 Април 2014 12:26