Сряда, 10 Юни 2015 14:02
(0 гласа)
(От ляво на дясно) Николай Желязков, Жениха Желязков и Жани Желязков със снимка за спомен на летище София преди заминаването на националите за Европейските игри в Баку.
Написана от:
Публикувана в: Национални отбори
(От ляво на дясно) Николай Желязков, Жениха Желязков и Жани Желязков със снимка за спомен на летище София преди заминаването на националите за Европейските игри в Баку. Автор на снимката: Бончук Андонов

„Оптимисти сме за самото първенство. Надяваме се да постигнем добър резултат. Сега преди турнира няма какво толкова да говорим. Дано като се върнем да имаме повод и какво да кажем“, заяви непосредствено преди заминаването за Европейските игри в Баку, пред сайта на БФВолейбол volleyball.bg, диагоналът на националния отбор Жани Желязков. Нашите момчета отлетяха рано тази сутрин за дебютното издание на престижния турнир, който ще се проведе от 12 до 28 юни в столицата на Азербайджан. Волейболистите ни бяха изпратени от своите най-близки хора, с пожелания да се върнат в България с медали. Както знаете талантливият състезател е син на старши-треньора на тима Николай Желязков, а двамата бяха придружени на летище София от своя дядо и баща Жениха Желязков, който е бивш лекоатлет и в периода 1955-1960 е сред най-добрите спринтьори в България.

KBA 5581

„Успяхме да разучим съперниците, но там на място ще гледаме по-подробно тяхната игра. Според мен успяхме да се сработим с момчетата. Всички се чувстваме добре в момента. Отборът играе горе-долу добре, но може да играе и още много по-добре“, продължи младият състезател. В подготовката си преди Европейските игри нашият отбор изигра контроли с Гърция и Алжир, които спечели убедително.

„Времето за подготовка ни бе достатъчно. Разбира се винаги може и още. Проблемът тук бе, че се прибрахме по-късно от клубните ни отбори и първенствата, в които играхме през последния сезон. Но определено щеше да е хубаво да изиграем контрола и срещу някой по-силен съперник“, коментира още диагоналът. Припомняме, че първият мач на нашия отбор е срещу Белгия на 14 юни от 12:30 ч.  

„Пожелавам на целия отбор да стигнем възможно най-напред в турнира. Останалото ще се нареди“, завърши Жани Желязков.

Програмата за всички срещи на националите от груповата фаза на Европейските игри в Баку можеш да видиш тук.

Прочетена 673 пъти Последно променена в Сряда, 10 Юни 2015 14:15