Неделя, 24 Май 2015 10:05
(0 гласа)
Николай Желязков: Получи се прекрасна проверка
Написана от:
Публикувана в: Национални отбори

Българският национален отбор по волейбол, който се подготвя за участието си на Европейските игри в Баку, победи Гърция с 3:0 (25:19, 25:22, 25:19) в контролна среща, играна пред около 500 зрители в столичната зала „Христо Ботев“.

„Винаги е добре, когато се побеждава. За мен беше много важно да играем на ниво и се радвам, че стана добър мач“, заяви след срещата старши-треньорът на тима Николай Желязков. „Лъвовете“ диктуваха събитията на игрището през цялото време, а единствено в третия гейм изоставаха с 3 точки при 6:9, но бързо взеха нещата в свои ръце и затвориха мача след 25:19 в тази част.

„Независимо от резултата гърците даваха сериозен отпор и мисля, че се получи прекрасна проверка. Има много данни, които ще трябва да анализираме, но като цяло нещата стоят добре. Особено като се има предвид, че сме в подготвителна фаза и натоварванията са сериозни. И по тази причина не сме в оптимално състояние, няма какво да се лъжем“, продължи специалистът, който по време на мача не направи нито една промяна в стартовата си шестица, а след края заедно с неговия колега начело на Гърция се разбраха двата отбора да изиграят още два гейма. Николай Желязков използва възможността да вкара в игра и останалите волейболисти от разширения състав, а въпреки промените нашият отбор продължи да играе на високо ниво и спечели тези две части с 25:21 и 25:17.

„Идеята ми бе в началото да има по-малко смени. Даже в първите три гейма не направих абсолютно никакви, за да се успокоят момчетата и да влезнат в ритъма на мача. Не е сега момента, за да се правят смени. Имаме нужда отборът да бъде спокоен и механизмите в играта да бъдат автоматизирани, а за тази цел трябва време и спокойствие“, заяви още бившият национал.

„Генерално това е групата и от нея трябва да се избере отборът за Баку. Ние в тази формация тренираме от три дни. След мачовете с Гърция отново ще бъдем разделени и на практика ще имаме осем дни, в които ще работим заедно. Идеята в тази подготовка и основна цел са финалите на Световната лига. Специално за турнира в Баку това не е най-доброто, но целта са финалите на лигата. Когато се спортува, винаги има дребни болежки. Не играем шах, че да ни боли главата от много мислене. Нормално е да има дребни неща, но за щастие, нищо сериозно“, завърши Николай Желязков.

В неделя България и Гърция ще направят съвместна тренировка, която ще бъде затворена за медии и журналисти.

Прочетена 334 пъти Последно променена в Неделя, 24 Май 2015 10:12