Събота, 11 Април 2015 22:13
(0 гласа)
Драган Иванов и Радослав Парапунов след важната победа над Сърбия
Написана от:
Публикувана в: Национални отбори

България победи Сърбия с 3:1 (23:25, 25:17, 25:22, 26:24) и си гарантира минимум 6-о място на Евроволей 2015 за мъже до 19 години, в Коджаели и Сакария. Така нашите момчета се класираха на Световното първенство в Аржентина, което ще се проведе от 14-и до 23-и август. Двубоят не започна добре за младите „лъвове“, които загубиха първия гейм с 23:25. В следващите две части „трикольорите“ успяваха рано да вземат аванс, който умело подържаха до самия край и поведоха с 2:1 гейма. В четвъртата част двата отбора на няколко пъти си разменяха водачеството, а западните ни съседи първи стигнаха до геймбол при 24:23, но възпитаниците на Драган Иванов показаха здрави нерви и спечелиха следващите три разигравания. В основата на така важния успех отново бяха Пламен Шекерджиев (18 точки, 60% позитивно и 40% отлично посрещане, 47 % в атака), капитанът Радослав Парапунов (14 точки, 46% в атака) и Стефан Иванов (14 точки, 75% позитивно и 28% отлично посрещане, 67%). Топреализатор в срещата стана диагоналът на „плавите“ Миран Кужунджич с 22 точки (39% в атака).

„След като загубихме шансове да играем на полуфинал, нашата основна цел бе да си осигурим място на Световното първенство. Много е важно за тези момчета да трупат опит на такива турнири и аз съм много щастлив с тази победа. Нашият сервис направи разликата днес“, заяви след мача селекционерът на „трикольорите“ Драган Иванов.

„Дойдохме тук, за да се класираме на Световно първенство, но се провалихме малко преди постигането на тази цел. Поздравяваме България. Няма нищо, което да се каже относно мача. Играхме добре и съм доволен от представянето ни“, каза след края на мача неговият колега начело на Сърбия Милан Джуричич.

„Щастлив съм с тази победа. Играхме срещу един силен отбор на Сърбия, но посрещането и сервисът ни днес бяха по-добри. Чувството да си осигуриш място на Световното първенство е строхотно. Всъщност не мога да намеря думи, с които да опиша какво изпитвам в този момент. Страхотно е“, коментира пък капитанът на нашия отбор Радослав Парапунов.

„Започнахме много добре мача, но във втория гейм нещата не бяха същите. Наистина искахме да се класираме на Световното първенство, което ще се проведе в Аржентина, но не можахме“, сподели пък капитанът на сърбите Давид Мехич.  

В неделя нашите момчета ще се изправят срещу Русия в последния си мач от шампионата на Стария континент. Победителят ще завърши на 5-о място в крайното класиране, а загубилият ще остане на 6-а позиция. Двубоят е насрочен за 13:30 часа и ще бъде излъчван директно на www.laola1.tv.

Прочетена 341 пъти Последно променена в Неделя, 12 Април 2015 00:40