Събота, 04 Април 2015 03:02
(0 гласа)
Д. Иванов: Искаме да спечелим Европейското първенство (Виж какво казаха и останалите треньори)
Написана от:
Публикувана в: Национални отбори

„Ние искаме да спечелим това Европейско първенство. Тук няма аутсайдери. Всички отбори са силни, но ние се надяваме, че можем да вдигнем трофея в последния ден на турнира“, заяви на официалната техническа конференция преди началото на Евроволей 2015 за мъже до 19 години, старши-треньорът на българския национален отбор за кадети Драган Иванов. Именно днес, в 17:00 часа започва и първият мач на нашите момчета, които ще се изправят срещу домакина Турция.

„Ние започнахме да градим този отбор миналият юни и изиграхме 6 приятелски срещи с Белгия и преди това с Франция. Мисля, че моят отбор е готов  да бъде тук. Като за начало искаме да достигнем до полуфиналите. Но голямата цел пред този отбор, както каза и президентът на федерацията, е тези момчета да се подготвят за Олимпиадата през 2020 година“, сподели пък неговият колега начело на Турция Салих Ердоган Таваци.

„Това е първи голям турнир за моите играчи. Нямаме специална цел. Мислим мач за мач и стъпка по стъпка ще вървим напред“, категоричен бе Матус Кални, който е селекционер на друг от претендентие за призовите места в тази Група 2 Германия. Бундестимът ще се изправи срещу Чехия в първия мач от днешната програма, а двубоят ще започне в 14:30 часа.

„Много сме горди да бъдем тук. Искаме да намерим място сред първите 8 отбора и след като постигнем тази цел, ще видим до къде още можем да стигнем. Германия е първият ни съперник и ние сме запознати добре с тях. Най-добрият ще спечели“, коментира наставникът на Чехия Жири Зах.

„Ние ще се борим във всеки мач и искаме да направим добър турнир. Подготовката ни бе много добра и пристигнахме в Турция с всичко най-добро“, сподели специалистът начело на Румъния Разван Парпала. Северните ни съседи ще играят срещу Испания в първия си мач от надпреварата, а ето какво каза пък старши-треньорът на иберийците Бенджамин Виседо в навечерието на шампионата: „Нашето представяне зависи от това да направим добър старт срещу Румъния. Основната ни цел е да достигнем най-високото ни ниво на игра и да спечелим всеки един мач. Групата е тежка, но ние ще се борим от началото до края“. Двубоят между тези два отбора ще започне в 19:30 ч. Припомняме, че всички срещи от Евроволей 2015 ще бъдат излъчвани директно на www.laola1.tv.

В другата Група 1 са Русия, Сърбия, Полша, Италия, Франция и Дания, а домакин на сблъсъците между тях ще бъде Коджаели.

Русия - Сърбия е първият мач от този поток и започва в 14:30 ч. В 17:00 ч. е срещата Полша – Италия, а в 19:30 ч. започва и последният двубой Франция – Дания.

Прочетена 328 пъти Последно променена в Събота, 04 Април 2015 03:17