Сряда, 01 Април 2015 17:38
(0 гласа)
Сърбия е първият полуфиналист на Евроволей 2015
Написана от:
Публикувана в: Национални отбори

Сърбия не остави никакъв шанс на Италия и записа 4-а поредна победа в Група 1 на Евроволей 2015 в Пловдив и Самоков. Момичетата на Йово Цакович доминираха от първата до последната точка и след убедителен успех над „Скуадра адзура“ с 3:0 (25:18, 25:17, 25:16) за малко повече от час, определено затвърдиха впечатлението, че са най-силният отбор от този поток на турнира. От друга страна мачът бе ключов за италианките, които се нуждаеха от задължителна победа, за да запазят шансове за класиране на полуфинал. След това поражение момичетата на Марко Менкарели все още имат теоритични възможности да попаднат сред най-добрите 4, но за целта прекият им конкурент Русия трябва да загуби един от оставащите си два мача. В 18:00 часа в Арена Самоков започва и двубоят на „Сборная“ със Словения.

„Не изиграхме добър мач днес, но определено Сърбия е най-добрият отбор в тази група. От една страна ние не играхме по начина, по който можем, а от друга може би Сърбия изигра най-силния си двубой до момента. Просто трябва да продължим да работим и да подобряваме играта си, защото ние не тренираме само за този турнир, но и за тези, които ни предстоят в бъдеще“, заяви след края на мача, за сайта на БФВолейбол, селекционерът на Италия Марко Менкарели.

„Първо искам да поздравя моя отбор. Това е голяма победа за нас, защото ни класира на полуфинал. Утре играем срещу Словения и се надявам да победим. Толкова съм щастлива“, сподели пък капитанът на Сърбия Катарина Лазович, която изигра поредния си силен мач на Евроволей 2015 и заби 16 точки.

„Моите момичета бяха невероятни днес. Не очаквах, че ще доминираме през целия мач и че ще контролираме играта през цялото време. Днес успяхме да спрем най-добрите състезатели в италианския отбор. Щастлив съм, защото събрахме 12 точки и отиваме на полуфинал в Пловдив. Утре очакваме да победим и Словения“, каза пък наставникът на Сърбия Йово Цакович.

Прочетена 359 пъти Последно променена в Сряда, 01 Април 2015 17:50