Неделя, 29 Март 2015 17:33
Германия постигна първа победа на Европейското за девойки

 

Германия постигна първата си победа в група I на Европейското първенство в Самоков. Момичетата на Йенс Тийтбюл надиграха отбора на Словения с 3:0 гейма (25:17; 25:18; 25:21).

Словения започна мача силно и поведе с 4:0, но момичетата на Йенс Тийтбюл бързо се върнаха в играта и успяха да изравнят при 7:7 и дори поведоха с точка на първата техническа почивка. Тимът от Словения успя да си върне лидерството и след добри изяви в атака вече имаха преднина от 3 точки – 12:9. Германките отвърнаха с 3 поредни точки и резултатът отново бе изравнен. Словенският тим изпитваше сериозни проблеми при посрещане на немския сервис, но добрата блокада помогна да се запази равенството. При второто прекъсване немският тим отново имаше само точка преднина, но успяха да спечелят гейма със значителна разлика – 25:17.

Немският сервис продължи да затруднява словенския тим и в началото на втория гейм, което позволи на германките да поведат с 6:1. Те успяха да задържат лидерството и при първата задължителна почивка. Тимът от Германия успя да натрупа цели 11 точки преднина преди второто прекъсване – 16:5. Момичетата на Олег Горбачов опитаха да обърнат резултата в своя полза, но не успяха и загубиха гейма след 25:18.

Германия продължи да тормози словнското посрещане и в третата част. Немският тим поведе с 5 точки на първото прекъсване – 8:3. Отборът от Словения намали грешките си и успя да изравни резултата при 11:11. Момичетата на Йенс Тийтбюл си върнаха водачеството и водеха с 2 точки на втората почивка – 16:14. Словенският тим отново успя да изравни, но малко не им достигна да спечелят гейма. Така немският тим се поздрави с победата след 25:21.