Понеделник, 16 Декември 2013 02:00
Момчетата от Олимпийското звено спечелиха Купа ”Дерби”

Момчетата от Олимпийското звено спечелиха осмия турнир за Купа „Дерби” за момчета до 15 години.

Турнирът се проведе в два дни в Пловдив, а участие взеха 4 отбора – домакините Виктория Волей, „Пирин”, Олимпийско звено към БФВ и „ЦСКА”. В първите мачове Виктория Волей се изправиха срещу Олимписко звено, а „Пирин” играха с „ЦСКА”.
Домакините загубиха с 0:3, а „ЦСКА” победиха „Пирин” със същия резултат. По-късно в същия ден „ЦСКА” нанесоха второ поражение на Виктория Волей. Вторият ден започна с мач между момчетата от Олимпийското звено и „Пирин”, в който възпитаниците на Владимир Орлов победиха с 3:1 гейма. В малкия финал домакините надделяха над „Пирин” и се поздравиха с третото място.
Финалният мач бе истинско шоу за публиката в залата на училище „Цар Симеон Велики”. След като губеха с 2:0 момчетата на Владимир Орлов успяха да обърнат резултата и в крайна сметка спечелиха Купата.
„Турнирът бе много полезен за всички отбори. Дано се организират повече такива турнири, защото са много полезни за израстването на децата. От организационна гледна точка, всичко беше перфектно. Относно финалния мач – искам да похваля децата. Изиграха два мача само за няколко часа. В първите два гейма нямахме физически сили, но им прави чест, че успяха – издържаха психически и физически и заслужено победиха.” – сподели Владимир Орлов, треньор на момчетата в Олимпийското звено.