Вторник, 08 Октомври 2013 12:47
Найден Найденов: ”Ще играем по най-добрия възможен начин”

Тази вечер "Марек Юнион Ивкони" ще изиграе първата си среща от груповата фаза на Шампионска лига. Българският тим приема френския "Тур" в зала "Самоков" в 20:00 часа.

 Ето какво сподели треньорът на дупничани, Найден Найденов, преди днешната среща.

Успяхте ли да разучите отбора на Тур?

Може да се каже, че на 90% успяхме да ги разучим. Гледахме последните им три мача и добихме представа за тях. Казвам на 90%, тъй като са възможни промени, защото основният им разпределител Пинхейро до момента не е взел участие в нито един мач, а диагоналът им Конечни беше контузен и игра само в последната среща, но имаме представа и за него от мачовете на Европейското първенство.

Изиграхте доста сериозни приятелски срещи, но това е първият ви официален мач за сезона. Готов ли е отборът?

Мисля, че е готов. Момчетата се чувстват добре. Получи се сработката, която исках и мога да кажа, че на 80% сме готови. Подготовката ни беше добра, но някои от момчетата не са играли подобни мачове и може би ще има и стрес. Опитвам се да им въздействам и да ги накарам да не се притесняват, да играят освободено, защото това е техния шанс, никой няма претенции към тях да правят чудеса. Ще играем по най-добрия възможен начин.

Напуснаха ви важни играчи, Дмитрий Бахов и Тодор Вълчев бяха основни състезатели през изминалия сезон, ще успеят ли младите да ги заменят?

Смятам, че могат да го направят, защото това е техният шанс да се докажат. Идва тяхното време, трябва да дават всичко от себе си, за да покажат качествата си и да помогнат по най-добрия начин на отбора си.

Има ли здравословни проблеми в отбора? Златан Йорданов изпитваше болки, ще играе ли?

Ще играе, направено е всичко необходимо от страна на лекаря и масажиста ни. Мога да кажа, че всички са в една добра кондиция. Отборът е добре физически.

Миналата година залата в Самоков се напълни. Ще ви подкрепят ли феновете и довечера?
Смятам, че доста от феновете ни в Дупница, които винаги ни подкрепят, ще дойдат. В Самоков също има хора, които се гледат волейбол.

Евелина Ковачева, Пресцентър БФВ