Вторник, 25 Март 2014 10:52
Турнир "Сините камъни" за момичета до 15 години се проведе в Сливен

Тази неделя в град Сливен се проведе турнир „Сините камъни” за момичета до 15 години.

В надпреварата се включиха 4 отбора – Сливен, Марица – град Пловдив, „Бургас-2007” и „Левски” София. Мачовете се играха в зала „Асеновец”. Четирите отбора се срещнаха помежду си в три гейма.  Третата част беше задължително с формат на тайбрек (до 15 точки), като всеки спечелен гейм носеше точка за класирането.

Ето и резултатите от всички изиграни мачове:

Марица – град Пловдив – „Сливен” 3:0

„Левски” – „Бургас-2007”  3:0

Марица – град Пловдив – „Левски” 3:0

„Сливен” – „Бургас 2007” 3:0

„Левски” – „Сливен” 3:0

Марица – град Пловдив – „Бургас-2007” 3:0

TurnirСлед като победиха всичките си съперници момичетата от Пловдив се прибраха у дома като победителки в турнира.  Втори остана отборът на „Левски” с 2 победи, на трето място се наредиха домакините от „Сливен”, а на четвърто място останаха момичетата от „Бургас-2007”.

Четири от състезателките на Марица – град Пловдив спечелиха индивидуални награди - Ани Боздева бе обявена за Най-полезен състезател (MVP), най-добър блокировач - Добрина Христоскова, най-добър разпределител - Виктория Ангелова, а най-добър нападател - Ива Халачева. За най-добър защитник и изпълнител на сервис бяха определени Виктория Иванова и Марияна Йорданова от „Левски”. Даниела Димитрова от отбора на домакините бе отличена за най-добър посрещач. Камелия Димитрова от „Бургас-2007” получи наградата за най-проспериращ млад състезател.