Събота, 15 Март 2014 19:41
Левски Боол спечели Купа България "Бачково" - изворна вода

 

Левски Боол е носителят на Купа България „Бачково“ – изворна вода. Отборът на Джузепе Лорицио пебеди „Добруджа 07“ на финала с 3:0 гейма.

Мачът започна много оспорвано, а напрежението и в двата отбора бе видно. Грешки на сервис и на двата тима, но Левски Боол показаха много добра игра в на блокада и успяха да поведат с 2 точки на първата техническа почивка. След прекъсването сервисът на Цветанов успя да разсее посрещането на „Добруджа 07“ и „сините“ поведоха с 10:7. 3 поредни грешки в отбора на добричлии позволиха на Левски Боол да увеличи преднината си и на втората почивка сините бяха напред с 4 точки (12:16). Добра атака на момчетата от Добрич и грешка на Александров намалиха разликата на 2 точки (14:16), това принуди Джузепе Лорицио да поиска почивка. Атака Цветанов и единичен блок на Александров върнаха преднината на Левски Боол при 14:18. Добрият сервис на Александров в края на гейма помогна на отборът му да запише първата част в своя актив след 25:18.

Добрата игра на блокада и в защита на Левски Боол им осигури добра преднина в началото на втория гейм – 2:5. Това принуди Мирослав Живков да поиска почивка, но тя не успя да разсее противника. „Синята блокада“ осигури на Левски Боол добра преднина на второто техническо прекъсване – 11:16. Отборът на Джузепе Лорицио натрупа добра преднина – 14:20, това изнерви тимът на „Добруджа 07“, който започна да допуска много грешки и позволи на противника лесно да спечели втория гейм след 25:15.

В началото на третия гейм Левски Боол започна много добре, трупайки преднина, която бе 4 точки при техническото прекъсване (8:4). Преднината на „сините“ продължи да расте – 7:13, 7:14, 8:16, а лицето на „Добруджа 07“ не бе онова, което видяхме в полуфиналния мач срещу „Марек Юнион-Ивкони“ вчера. Много грешки на сервис и атака белязаха играта на добричлии. Все пак момчетата на Мирослав Живков не се отказаха и опитаха да обърнат резултата, подкрепяни от феновете си в залата. Разликата бе твърде голяма, а отборът на Левски започна да играе със самочувствието на победител и спечели Купата след 25:15 в последния гейм.

Фенове и на двата тим си тръгнаха от залата с награди, осигурени от спонсорите. Трима от тях се прибраха с чекове за 200 лв. от „Бачково“ – изворна вода, а 40-инчовия телевизор от Търговска верига „Зора“ отпътува за Добрич. Валентин Гашков ще отиде на винен уикенд подарен от TBI BANK, а Ванеса Станева ще почива на круизен кораб в Адриатическо море благодарение на точния си „мерник“ и „Булстрад“.