Петък, 14 Март 2014 19:24
Левски Боол е вторият финалист в турнира за Купа България "Бачково" - изворна вода

Левски Боол ще бъде съперник на „Добруджа 07“ в утрешния финален мач в турнира за Купа България "Бачково" - изворна вода. Отборът победи „Монтана Волей“ с 3:1 гейма и продължава напред в битката за купата.

 

Двата отбора излязоха за победа и това пролича още в началото на мача. Резултатът се движеше точка за точка, а грешка на сервис на Александров и блокаут от зона 4 на "Монтана Волей" изведоха момчетата на Северин Димитров с 2 точки напред. Последваха аут на сервис на Крачев и мощна атака на Мляков, които доведоха до равенство 6:6, а след блокада на Симеонов Левски Боол поведоха за първи път. Преднината на първата техническа почивка също бе 1 точка за „сините“. Добра игра на блокада изведе момчетата от Монтана напред след прекъсването, а грешките при сервис от страна на Левски Боол им помогнаха да я увеличат на 14:10. Напрежението и в двата тима взе превес като имаше грешки на начален удар и от двете страни. Все пак „Монтана Волей“ успяха да запазят преднината си и на втората техническа почивка водеха с 3 точки (16:13). Мощна атака на Мляков и две блокада изравниха резултата при 16:16. Резултатът започна да се „движи“ точка за точка, а след ас на Рагин "Монтана Волей" първи получиха възможността да затвоярт гейма при 24:23, но атака на Александров не позволи това да се случи. До края Монтана изпуснаха 6 гейм бола, но в крайна сметка записаха гейма в своя полза след ас на Рагин.

Вторият гейм започна равностойно, но при 3:3 след блокада на Монтана, добра атака на Крачев и ас от негова страна изведоха тима му с 3 точки напред, , блокаут на Симеонов прекъсна добрата серия. Грешка при сервис, а след това при атака от страна на Левски Боол доведоха до 4 точки преднина за "Монтана Волей" на първото техническо прекъсване. Две грешки от страна на Монтана и две добри атаки на Цветанов доведоха до равенство при 8:8. При 9:9 Крачев бе хванат на блок и Левски поведе за първи път в гейма при 10:9. Добрата игра в атака на „сините“ им даде преднина от 3 точки при 12:9. Рагин показа много добра игра на блокада, но разликата бе намалена само с 1 точка на второто техническо прекъсване – 16:14. След блокада на Маринков разликата бе намалена на 1 точка, но добрата игра в атака на Левски Боол продължи и „сините“ поведоха отново с 4 точки при 15:19. Разликата се увеличи до края на гейма, а ас на Цветанов сложи край на гейма при 25:17.

В началото на трятия гейм Левски Боол започна много добре с 4 поредни точки. „Монтана Волей“ успяха да намалят изоставането си само с точка преди първото прекъсване – 5:8. След почивката „Монтана Волей“ намали изоставането си до 1 точка при 7:8, но Левски Боол отново излезе напред при 10:7. Но атака на Рагин през центъра и два последователни блока изравниха резултата. След две предни атака на Александров Левски отново излезе напред, но блокадата на „Монтана Волей“ възстанови статуквото при 12:12. Равенството се запази до 13:13, след което две добри атаки на Левски и ас на Алексанров изведоха „сините“ напред за 13:16. До края на гейма „Монтана Волей“ не успяха да стопят изоставането си, а по-добрата игра в защита на Левски Боол им помогна да запишат гейма в своя актив след 25:19.

В четвъртия гейм на мястото на капитана Баев в игра за "Монтана Волей" влезе Генов. Левски Боол поведоха при 1:2. Два блокаут при 2:3 изведоха отборът на Монтана напред при 4:3, но „сините“ си върнаха водачеството и първото техническо прекъсване дойде при преднина от 3 точки за тях (8:5). До втората почивка отборът на Джузепе Лорицио успя да удвой преднината си за 16:8. Левски показа добта игра в защита, а грешките на "Монтана Волей" зачестиха. До края момчетата на Северин Димитров не успяха да обърнат резултата и Левски Боол се поздрави с победата.