Петък, 14 Март 2014 16:37
"Добруджа 07" е първият финалист в турнира за Купа България "Бачково" - изворна вода

 

„Добруджа 07“ победи „Марек Юнион-Ивкони“ с 3:0 гейма и е първият финалист в турнира за Купа България „Бачково“ – изворна вода.

Още в началото мачът започна оспорвано, до първото техническо прекъсване водачеството бе сменяно няколко пъти, а добри изяви и на двата отбора показаха, че срещата няма да бъде лесна. Все пак „Марек Юнион-Ивкони“ водеха с точка при прекъсването. Играта продължи точка за точка като никой не успяваше да се откъсне в резултата. Много грешки при сервис белязаха играта и на двата тима. Добра блокада на Трифонов изведе отборът му с 2 точки преднина на почивката. Блокадата на дупничани продължи да работи и след техническото прекъсване. Това явно помогна на отбора му, който успя да навакса изоставането си след ас и блокада. Трите поредни точки за момчетата на Мирослав Живков принудиха Найден Найденов да вземе почивка при 20:20. След разсеяно посрещане на „Марек Юнион-Ивкони“ и мощна атака през центъра на Чалъков „Добруджа 07“ поведе с 21:20, но грешка при сервис отново доведе до равенство – 21:21.Грешка на капитана на дупничани при 22:22 изведе Добруджа на пред, а топка в мрежата на Трифонов даде шанс на Добруджа 07 да затворят гейма в своя полза като след добра блокада успяха да го направят и поведоха с 1:0 гейма.

Вторият гейм започна по-добре за Марек, които поведоха с 3:1, но Добруджа успяха да изравнят при 4:4 и дори поведоха като на първата техническа почивка преднината им бе 2 точки. Момчетата на Мирослав Живков продължиха с доброто темпо и поведоха с 10:7. Трифонов върна една точка през центъра, а добър сервис на Елчинов разсея посрещането на „Добруджа 07“ и позволи на Кадънков да атакува успешно за 9:11. Добра атака на „Добруджа 07“ и блокада срещу Кадънков им върнаха преднината (12:9). Дупничани не успяха да намалят изоставането си и на втората техническа почивка бяха назад с 2 точки. След добри прояви в атака и грешка на „Добруджа 07“ „Марек Юнион-Ивкони“ изравни при 17:17, това принуди Живков да иска почивка. Резултатът вървеше точка за точка до 20:20, когато „Добруджа 07“ успяха отново да излязат напред при 22:20. Бъркана топка на разпределителя на добричлии доведе до 21:22, но отборът от Добрич успя да запише нови 2 точки и получи шанс да затвори гейма при 21:24. Първия опит бе осуетен след добра атка през центъра на Трифонов, но след това защитата на дупничани бе излъгана и Добруджа поведе с 2:0 гейма.

Третата част започна много оспорвано като двата тима си „дишаха във врата“, а резултатът се „движеше“ точка за точка, все пак на първото техническо прекъсване „Добруджа 07“ водеше с 8:7. Иванов замени Апостолов в центъра. Две последователни блокади на добричлии доведоха до 10:7. Добра атака на Кадънков и блок на Трифонов намали изоставането до 9:10. Последва мощна атака от зона 4 за Добрич, а Трифонов отговори с точка през центъра за 10:11. Играта продължи точка за точка до 11:14, когато отборът от Добрич поведе 3 точки след атака в аут на Величков. В игра се върна Апостолов, който заби за 12:14, а блокаут от зона 4 върна преднината на добричлии при 15:12, Второто техническо прекъсване дойде при 4 точки преднина за „Добруджа 07“. След всяка направена точка от „Марек Юнион-Ивкони“ „Добруджа 07“ отговаря и сякаш нищо не може да спре момчетата на Живков, но мощните атаки на Кадънков вдъхнаха сили на дупничани, които успяха да намалят изоставането си до 1 точка при 21:22. И двата отбора не се отказаха, а „Добруджа 07“ успяха да направят онова, на което никой не вярваше при 25:23.

Така „Добруджа 07“ продължава напред в турнира за Купа България и за първи път в историята на клуба ще играе финал.